Din egenmakt

Ett studiematerial om att ta makten över sitt liv, vilket vänder sig till dig som vill fundera på frågor kring att hitta din egen styrka och sätt att gå vidare i livet.

Nu i uppdaterad version med tydligare upplägg och nytt utseende!

Vi på NSPH vill att personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa ska ha större möjligheter att både påverka sitt eget liv och hur samhället fungerar. Det är viktigt att vi som drabbats av psykisk ohälsa känner oss trygga, att vi vågar drömma och att vi försöker förverkliga de idéer vi har och har haft i livet. Din egenmakt ger möjlighet att reflektera tillsammans med andra om vad du behöver för att våga, orka och vilja försöka nå de mål som är viktiga för dig.

Illustration: Helena Lunding/tecknar.nu

Den har nytt utseende – med form och illustrationer av formgivaren Helena Lunding – och har fått ett mer överskådligt upplägg. Studiecirkeln är uppbyggd av tio mötestillfällen, som bland annat tar upp ämnen som självkänsla och egna drivkrafter. Den ställer frågor som: Vilka värderingar är viktiga för mig? Vad styr mitt liv? Har jag rimliga förväntningar på mig själv och på livet? Hur hittar jag modet att våga säga JA? Eller modet att kunna säga NEJ?

Det finns också en ledarhandledning till Din egenmakt att beställa för studiecirkelarrangörer, samt ett tillhörade bildspråk som säljs separat. Handledningen ger en kortfattad beskrivning av cirkelledarens förhållningssätt samt tips och idéer om upplägg och metoder.

Beställ Din egenmakt

Studiematerialet finns att beställa via info@nsph.se för 50 kronor styck. Det säljs även som paket om fem stycken för endast 100 kronor. Kostnad för porto/frakt tillkommer.

Du kan även ladda ner studiematerialet digitalt här.

Ledarhandledningen kostar 100 kronor per exemplar. Du kan även ladda ner ledarhandledningen digitalt här.

 

 

För genomförandet av studiecirkeln rekommenderas att studiecirkelledaren använder ett bildspråk. Det kan köpas via NSPH för 300 kronor, maila din beställning till info@nsph.se

Bildspråk 18

I samarbete med Sensus och Ordbruket har NSPH tagit fram Bildspråk 18 som är framtagen för NSPH:s studiecirklar.

Bildspråk är en serie bildpaket som Ordbruket tagit fram för arbete med utbildningar, vid konferenser och i samtal med människor.

Ett Bildspråk består av 32 svartvita bilder, tryckta på vykortskartong, format 210×155 mm. I varje bildpaket medföljer en metodanvisning med exempel på hur bilderna kan användas i olika situationer.

Samtliga paket kan användas för att komplettera de andra, vilket gör det möjligt att blanda sitt eget bildpaket.