Conny Allaskog, engagerad inom NSPH Skåne, dyker numera upp i alla möjliga brukarsammanhang. För närvarande leder han arbetet inom den banbrytande Utskrivningsguiden, ett projekt i Skåne för att ta fram en guide som ska få utskrivningarna från heldygnsvården att fungera bättre. Ett arbete som brukarrörelsen gör tillsammans med psykiatrin, Region Skåne och Kommunförbundet Skåne.

-Här har vi ett gemensamt problem där vi tillsammans kan göra något som blir bättre. Det finns inget som motsvarar detta inom heldygnsvården idag, säger Conny Allaskog.

Med hjälp av Utskrivningsguiden kan patienten tillsammans med personalen planera för att det ska fortsätta bli bättre även efter sjukhusvistelsen.
-Planeringen för en bra utskrivning ska börja redan vid inskrivningen där nyckelordet är återhämtningsprocessen. Det är den egna vägen tillbaka som är det viktiga, säger Conny Allaskog, som tror att arbetet med utskrivningsguiden också blir ett värdefullt tillfälle för patient och vårdare att mötas.

Conny är aktiv i Förening SHEDO – Self-Harm and Eating Disorder Organization (http://shedo.se/) och i NSPH Skåne (www.nsphskane.se).