Om att hitta rätt och att vilja må bra: Gunne-Gerd Johansson är nybliven pensionär tillika Hjärnkollambassadör. Här får vi några glimtar ur hennes brokiga livshistoria; först som barn med ångest, dyslexi och självskador i en bråkig uppväxtmiljö och en ungdomstid med tidvis tung medicinering, senare i livet som ensamstående mamma och egenföretagare med ansvar, övertid och missbruk.

-Jag var ganska tjurig jämt. Uppe på psyk så sa de att ”hade du inte varit så tjurig så hade du inte överlevt allting”, säger Gunne-Gerd Johansson.

Lyssna till hennes berörande berättelse om ett barn som tidigt axlade ansvaret att reda ut allting och medla i familjen, samtidigt som hon fick veta att hon såsom mer eller mindre ”efterbliven” (odiagnostiserad dyslektiker) inte klarade av något.

Den 28 mars 2010 vände livet på ett väldigt konkret sätt när Gunne-Gerd Johansson bokstavligen stöp i marken. Då påbörjades den envisa resa som lett till att hon i dag arbetar som Hjärnkollsambassadör och kan berätta om hur hon lyckades överleva – och kan njuta av sitt eget sällskap med en stunds handarbete.