nature-sunset-person-woman-medium

Konstkurs för anhöriga – Skapa fritt och få egen kraft

Är du, som vuxen, nära någon som drabbats av psykisk ohälsa? Känner du att du behöver en plats där du kan skapa fritt och få egen kraft och livsglädje?

 

Som anhörig till någon med psykisk ohälsa drar man ofta ett tungt lass och det är lätt att glömma bort sig själv och sitt eget välbefinnande. Känslor av kärlek, oro, vanmakt, skuld och skam är vanligt.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar NSPH Anhörigprojektet en kurs då vi använder vi oss av eget skapande främst med bild och kreativt skrivande som uttrycksmedel – och du träffar andra i samma situation. Kursen leds av Eva Dahlberg och Pers-Karin Skogar, två av landets mest erfarna konstterapeuter.

Inga förkunskaper i skapande krävs utan kurstillfällena är uppbyggda på att få möjlighet att hämta egen kraft med skapande som uttrycksmedel och få verktyg för egen återhämtning även efter kursens avslut. Du kommer att på ett lekfullt och prestigelöst sätt få undersöka olika former av skapande och även få kunskap om material och metoder för att kunna fortsätta på egen hand.

  • Start: måndag den 16 januari. Vi träffas 12 tillfällen under våren 2017.
  • Tid: 18.00 – 21.00 Plats: Östgötagatan 11 A, Studieförbundet Vuxenskolans lokaler.
  • Kursledare: Eva Dahlberg och Pers Karin Skogar.
  • Kostnad: 500: –
  • Anmälan:  Anmäl dig till Kerstin Risbo-Skärström på Studieförbundet Vuxenskolan 08-679 03 31 eller till emailadress: kerstin.risbo-skarstrom@sv.se  senast 9 januari.

Begränsat antal platser så först till kvarn!

Om kursledarna

Anhörigprojektet

Eva Dahlberg är dipl. uttryckande konstterapeut och kulturpedagog med över femton års erfarenhet framförallt i mångkulturella miljöer. Evas bakgrund är inom pedagogik, kultur/litteratur och personlig utveckling och hon har grundläggande kompetens psykoterapi.

 

anhörigprojektet

 

Pers Karin Skogar är dipl. uttryckande konstterapeut med grundläggande psykoterapeut utbildning samt utbildad i Korta Musikresor (KMR). Pers Karin är också gästlärare i Socionomprogrammets, Program för Personlig Utveckling, PPU, vid Mälardalens Högskola, Eskilstuna.