Det här får mig att må bra

Vi har frågat ungdomar om deras strategier för att må bra och hur de gör för att få stöd från vuxna när de inte mår så bra. Känner du igen dig? Hur brukar du göra?

Olika tekniker hjälper mig

Emma, 17 år: - Ibland får jag ångestattacker. Då pratar jag med mina föräldrar, mamma håller om mig och hjälper mig att andas. Jag har olika tekniker som hjälper mig. LÄS MER »

Jag tycker om mig själv

Axel 22 år: - Jag tycker om mig själv. Det är lätt att jämföra sina egna baksidor med andras framsidor. Alla är kass på något och alla har något de är bra på. LÄS MER »

Egentid för att ladda batterierna

Disa, 17 år: – EGENTID. Jag blir lätt stressad och överväldigad när jag är för länge med människor och det som får mig att slappna av och ladda om batterierna är att vara själv med en bra podd eller musik i lurarna och bara göra det som jag tycker är kul. LÄS MER »

Att kunna prata som jämlikar

Niklas 16 år: - Ja, jag kan prata med min mamma. Om allt. Det är viktigt att de förstår att vi kan vara på samma nivå som de själva. Att de pratar med oss som jämlikar. LÄS MER »

“Viktigt med människor runtomkring som ger bra energi”

Teolinda, 19 år: - För mig är det viktigt att ha människor runtomkring som jag tycker om och som ger bra energi. Då mår jag bra. Jag mår också bra av att promenera, äta god mat och shoppa. LÄS MER »

“Prata med någon du litar på”

Alice, 14 år: – Det beror på. Ibland pratar jag med en kompis, men oftast vill jag bara vara själv. Att röra på mig... LÄS MER »

“Jag mår bra av att träna och träffa vänner”

Rami, 19 år: - Jag mår ganska bra. Jag mår bra av att träna. ..och så mår jag bra av att träffa vänner. LÄS MER »

5 tips: Bli din egen bästa vän

Här får du tips om hur du kan ge dig själv möjlighet att stanna upp och reflektera. Du kanske behöver vila, uppmuntran och tid för att tänka snälla tankar om dig själv. LÄS MER »