Utbildade team 2016/2017

Under projektår 1 2016/2017 utbildade vi team från Stockholm, Uppsala och Östersund. De teamen presenterade sina resultat 9 maj 2017.

Se filmen om förbättringsarbetena här.

De deltagande verksamheterna projektår 1:

  • Psykosmottagningen på Serafen, Stockholm
  • Beroendecentrum Maria Ungdom, Stockholm
  • Socialförvaltningen i Uppsala
  • Jämtlands gymnasium Wargentin i Östersund

 

Välbesökt 9 maj: Fyra team utbildade!

Nu har Växa och må bra-projektet utbildat 4 förbättringsteam i skola, socialtjänst och psykiatri. Den 9 maj presenterade alla teamen sina arbeten för en entusiastisk publik av särskilt inbjudna gäster. Tack för ett fantastiskt fint jobb och lycka till! LÄS MER »

Vi måste våga prata med barnen

– När jag förstod att min förälder var sjuk och inte elak så flyttades skulden från mig. Vi måste som vuxna våga se och prata om problematiken, och hjälpa barn och unga att förstå att det inte är deras fel och att de har rätt att få hjälp och att det finns hjälp, säger Bonnie Friedh, ungdom som ingår i Serafens förbättringsteam. LÄS MER »

Jämtlands Gymnasium Wargentin

Jämtlands Gymnasium Wargentin: om teamets arbete ”Det är viktigt att vi unga får göra vår röst hörd. De vuxna vet hur det var på idrotten när de gick i skolan men nu handlar det om idag. Det är bara vi som kan beskriva vår situation” Moa Göransdotter elev och deltagare i teamet Mål: Utvecklingsteamet på […] LÄS MER »
Bild på Moa

”Det är vi unga som vet hur det är just idag!”

– Det är viktigt att vi unga får göra vår röst hörd. De vuxna vet hur det var på idrotten när de gick i skolan men nu handlar det om idag. Det är bara vi som kan beskriva vår situation. Det säger Moa Göransdotter, förstaårselev på Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund. LÄS MER »
Helene Andersson

”Vårt arbete blir mer hållbart nu”

– Det här är precis vad vi behöver för att förbättra vårt arbete inom socialtjänsten och ge våra familjer bästa tänkbara hjälp! Genom utbildningen har vi fått både verktyg och nya idéer att ta med oss hem. Och när vi möts från de olika teamen så lär vi också av varandra, säger Helene Andersson, utvecklingsledare på IFO vuxen i Uppsala kommun. LÄS MER »

“Barnen är vår framtid”

– Barnen är vår framtid! Om man stärker oss föräldrar så att vi mår bättre så stärker man också barnen. Jag har fått slåss för barnperspektivet och för att bli sedd som förälder och inte bara som patient. Jag satte mitt barn framför allt och det har drivit mig genom åren! LÄS MER »

VI SÖKER UNGA FÖRBÄTTRARE

Är du ung och har kontakt med en skola eller mottagning (socialtjänst) som behöver bli bättre på att lyssna på er ungdomar?
Hör av dig till oss!

"Det har målats upp en bild av att det är svårt att prata med barn och unga om psykisk ohälsa och missbruk. Men det är det inte. De lever ju redan i det här och går och tänker på det. Vi behöver hjälpa dem att få bort den skam och det stigma som omgärdar missbruk, beroende och psykisk ohälsa."säger Bonnie Friedh