“Hela familjen är med från början”

Helene Anderssons utvecklingsteam i Uppsala arbetar med att förbättra barnens delaktighet, information och trygghet i socialtjänstens utredningar.

Hur kan socialtjänsten förbättra kontakten med barnen och deras föräldrar? Nu pågår ett intensivt utvecklingsarbete där socialtjänsten mäter både barnens och föräldrarnas upplevelse av delaktighet. De var oerhört viktigt att lyssna in barnens egna idéer och förslag.

Helene Andersson

”Vårt arbete blir mer hållbart nu”

– Det här är precis vad vi behöver för att förbättra vårt arbete inom socialtjänsten och ge våra familjer bästa tänkbara hjälp! Genom utbildningen har vi fått både verktyg och nya idéer att ta med oss hem. Och när vi möts från de olika teamen så lär vi också av varandra, säger Helene Andersson, utvecklingsledare på IFO vuxen i Uppsala kommun. LÄS MER »

“Beroende är en familjesjukdom”

– Ett beroende är en familjesjukdom. Även om vår svåraste tid nu är förbi så finns det många andra i vår situation som behöver hjälp och stöd! Både jag och barnen har känt oss ensamma genom åren. Och när vi blev tillfrågade om vi ville vara med i teamet och dela med oss av våra erfarenheter var det självklart för oss att tacka ja, säger Helena Sjöstedt, anhörig till en nykter alkoholist och deltagare i förbättringsteamet i Uppsala. LÄS MER »

TRAPPAN = 0 % TRÅKIGT

Det är viktigt att sprida hopp. Barnen och ungdomarna i tonårsgrupperna på Trappan i Uppsala skickar hälsningar till varandra.