Jag känner mig så misslyckad.

Bild: Lotta Sjöberg

Jag känner mig så misslyckad

Du är inte ensam. Det är vanligt att känna tvivel om sig själv och sin en förmåga. Tänk på att du är värdefull både för dig själv och andra bara genom att vara, utan att prestera. Du har rätt att må bra för din egen skull, oavsett vad andra tycker om dig och vad andra gör.

Försök ta för dig av livet. På ditt sätt utifrån dina förutsättningar. Och du, ditt liv, dina förmågor, tankar och idéer kan ha stor betydelse för andra. Du är värdefull för dig själv och för andra.

Stöd, råd och hjälp

Här har vi gjort en liten förteckning över vart du kan vända dig om du behöver vård eller om du vill prata med någon. Var inte ensam! Försök att prata med någon. LÄS MER »

Du är bra som du är

–Du är bra som du är och du behöver inte försöka att vara någon annan! Idag ställs det otroligt höga krav på barn och unga. Man ska se rätt ut, lyckas i skolan och helst vara miljonär innan man fyllt 12 år! Kraven kommer ifrån både skolan och samhället. LÄS MER »

Du har makt att påverka både dig själv och andra!

– Många unga är ofta mer kritiska mot sig själva än vad de skulle vara mot en kompis. Att inte vara så självkritisk och försöka skilja på vem du är och vad du gör - det är två exempel på hur unga kan jobba med att stärka sin självkänsla, säger Emrika Larsson. Hon är workshopledare för Uppdrag: Självkänsla och möter varje år minst tusentals elever på högstadieskolor och gymnasieskolor runt om i landet. LÄS MER »

Hej! Du är inte ett misstag! Kom ihåg att du är älskad, även om du själv inte tror det. Din familj älskar dig som en familjemedlem, dina vänner bryr sig om dig! Jag älskar dig!/Malin


Det är många ungdomar idag som känner sig misslyckade och att dem inte klarar av något. Vänd på hela situationen och tänk från ett större perspektiv. Det går inte bra i skolan men du har jättemånga vänner som gillar dig för den du är inte för dina betyg. Du gjorde inget mål under helgens match men den där supersnygga passen till din lagkamrat gjorde så att ni vann hela matchen. Du bråkar med föräldrarna men du har världens bästa syskon som finns där för dig istället. Tänk större, att om nått går dåligt så har du flera bra och positiva saker som kan lyfta dig igen. /Filippa

Rebecca Anserud ambassadör i Hjärnkoll

Rebecca Anserud ambassadör i Hjärnkoll.

Jag tänker på hur hård och kritisk jag var mot mig själv som tonåring och att jag försökte vara som alla andra. Till den grad att jag kände mig värdelös och misslyckad, vilket jag inte var. Och det gäller även DIG! Du är inte misslyckad! Ta till dig det här: Du är unik, det finns ingen som dig och du har massor av grymma egenskaper! Plocka fram dem och se dem. Våga gå din väg – för det är du som skall leva ditt liv
och ingen annan. En dag kommer du vara stolt över dig själv att du vågade.
/Rebecca