Tjena! Läget?

Hur många vuxna träffar du på som verkligen lyssnar och bryr sig? Vuxna kan vara rädda för att tala om sånt som verkligen är viktigt för dig. Vad gör du då? Här får du tips från ungdomar själva och andra som är bra på att prata med ungdomar.

Bli en vuxen som lyssnar! Börja idag.

MIND: Våga ha riktiga och viktiga samtal!

– Många gånger upplever unga som vi pratar med att vuxna inte respekterar deras känslor och att de tröstar dem på fel sätt. Det är viktigt att vuxna respekterar ungas tankar, känslor och behov och inte förminskar hur de mår, säger Johanna Nordin som är verksamhetsansvarig för Minds stödlinjer. LÄS MER »

Rädda Barnen: Lyssna och visa respekt

- Jag möter fler osäkra föräldrar idag än för 20 år sedan. Det är en stor skillnad. Idag letar många föräldrar efter svar på internet i olika forum. Det skapar osäkerhet och en slags övertro på att andra ska prata med ens barn, säger Viktoria Jonsson föräldrastödjare på Rädda barnen. LÄS MER »

BRIS:Du har RÄTT att må bra!

– Barn som ringer till Bris upplever att de inte har någon annan vuxen att prata med säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare. Ge inte upp, hör av dig till BRIS! Till vuxna hälsar han: även om barnet säger saker som skrämmer dig - lyssna, resonera och behåll lugnet! LÄS MER »

Hej! Jag mår inte så bra som du tror men jag kommer ändå att ljuga för dig och säga att jag mår fantastiskt. Egentligen, har jag redan slagit mig själv till döds över ett hundra gånger med hjälp av mina egna tankar./Malin


– Att stanna upp i 2 minuter och säga ”hej hur är läget” och verkligen lyssna på svaret, kan göra någons dag./Emma


Rebecca Anserud ambassadör i Hjärnkoll

“Det fanns inte en enda vuxen som såg mig”

 

Bonnie Friedh Möller

När jag förstod att min förälder var sjuk och inte elak så flyttades skulden från mig./Bonnie