Gör det bara enkelt och involvera ungdomar!

Den 7 maj gjorde Emma, Filippa och Malin, som är aktiva i unga redaktionen, en inspirerande presentation under Visa Vägar-konferensen på ABF-huset i Stockholm.

De talade om hur Växa och må bra-projektet på olika sätt har involverat ungdomar: för att utveckla verksamheter, som experter i unga redaktionen och i utformningen av en ny inflytandekurs för ungdomar. Det välbesökta seminariet mynnade ut i en dialog med publiken där ungdomarna på scenen bland annat fick svara på frågor om hur man kan nå ut till målgruppen ungdomar.
Rådet blev att inte krångla till det.

– Om man till exempel vill nå ut till killar som spelar fotboll så får man gå till fotbollsplanen, svarade Emma som var en av föreläsarna, det är inte svårare än så.

Emma, Filippa och Malin gav exempel på hur det själva är delaktiga i Växa och må bra:s redaktionella arbete. De filmar, fotograferar, intervjuar, skriver med mera och läste bland annat upp egna texter om hur det är att vara ung och kämpa med psykisk ohälsa.

Malin beskrev innehållet i kursen i inflytande “Ta mig på allvar”

De visade en film som de själva skapat och olika material som de bidragit till att ta fram. “När livet kunde varit bättre” “Våga vara vuxen” och kursen i inflytande “Ta mig på allvar”.

Tack för en bra respons och en givande dialog med publiken!