Nyhetsarkiv 2016-2018

Projektet Växa och må bra startade 1 september 2016 och pågår till och med augusti 2019. Här har vi samlat information om händelser under projektets inledande år.

Under år 1 genomförde vi bland annat ett utbildningsprogram med fyra team. Vi byggde upp en hemsida och och etablerade oss på Facebook och Instagram.
Under år 2 producerade vi två trycksaker och åkte på en föreläsningsturné med tre unga föreläsare, Emil, Johanna och Rebecka. År 2 påbörjade vi arbetet med projektets unga redaktionsgrupp.

Stort tack till alla vi möter och som medverkar i projektet!

Ingen har frågat hur jag mår

NYHET 2018-07-03: Katrin Häggström Westberg är doktorand i Hälsa och Livsstil på Högskolan i Halmstad, med ungas psykiska hälsa som forskningsområde. På uppdrag av Växa och må bra har hon undersökt ungdomars upplevelse av psykisk ohälsa och deras erfarenheter av att söka hjälp och stöd. LÄS MER »

Emma, Filippa och Junior till NPF-forum 2018!

Emma, Filippa och Junior, 15-17 år, är värdar för detta seminarium. Alla ingår de i Växa och må bra:s unga redaktionsgrupp. NPF-forum 2018 berättar de om sitt arbete i projektet, visar filmer och trycksaker och ställer frågor till tre unga föreläsare. Vi ses där! LÄS MER »

Våga vara vuxen

NYHET 2017-10-15: Nytt material till vuxna! Goda råd från ungdomar själva till vuxna som vill visa att ni bryr er. Kanske är du förälder eller möter barn i ditt arbete. Vare sig allt verkar bra eller du oroar dig är det viktigt att visa att du bryr dig. Det syns ju inte alltid på utsidan hur man mår. LÄS MER »

Reportage om att söka stöd

NYHET 2017-11-30: Under december gör vår unga redaktion filmade reportage om barns och ungas hjälpsökande beteende. Hur funkar det egentligen? Får barn och unga det de har rätt till? Alla barn har rätt till utbildning och stöd i skolan. Alla barn har rätt till vård och rehabilitering. LÄS MER »

Våra föreläsare

När vi föreläser om projektet Växa och må bra på skolor och organisationer har vi med oss en ung föreläsare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa. LÄS MER »

Socionomdagarna – mässa om sociala frågor

NYHET 2017-10-20: I veckan var det Socionomdagarna på Älvsjömässan i Stockholm. Växa och må bra fanns på plats i monter tillsammans med NSPH och Hjärnkoll. De som kom förbi vår monter kunde vara med i en frågesport om vårt material och ha chans att vinna vår fina t-shirt. LÄS MER »

Träning och motion på tapeten under Mental Health Day

NYHET 2017-10-10: Växa och må bra fanns på plats i Landstingshuset i Stockholm när Hjärnkoll och NSPH anordnade inspirationsdagen ”Du kan göra skillnad " som hölls på World Mental Health Day. LÄS MER »

En festkväll men kunskap, musik och personliga berättelser

NYHET 2017-10-09: I måndags hölls Mental Health Evening, där senaste forskningen inom psykiatri varvades med personliga berättelser och uppträdanden av Lisa Nilsson och Nanne Grönwall. LÄS MER »

Växa och må bra anlitar egna experter

NYHET 2017-09-07: Den 7 september träffades det här gänget för första gången, för att förstärka projektets ungdomsperspektiv. De är 14-18 år och kommer att jobba med olika uppdrag åt projektet: skriva, fota, filma, fundera, diskutera och utmana vuxenvärlden. Välkomna! LÄS MER »

“När livet kunde varit bättre”

NYHET 2017-08-31: Nu har projektet tagit fram en trycksak "När livet kunde varit bättre", som vänder sig till ungdomar. Materialet är framtaget i nära samarbete med unga experter som har egen erfarenhet av ohälsa. LÄS MER »

Välbesökt 9 maj: Fyra team utbildade!

Nu har Växa och må bra-projektet utbildat 4 förbättringsteam i skola, socialtjänst och psykiatri. Den 9 maj presenterade alla teamen sina arbeten för en entusiastisk publik av särskilt inbjudna gäster. Tack för ett fantastiskt fint jobb och lycka till! LÄS MER »
Klara Andersdotter

Klaras team söker nya arbetssätt

Nyhet 2016-12-13: – När vi möts så här så inspirerar vi varandra och det hjälper oss att hitta nya arbetssätt som vi kan ta med oss tillbaka till skolan. Klara Andersdotter går på Jämtlands Gymnasium Wargentin. Där ingår hon i ett förbättringsteam som arbetar med att ta reda på varför så många skolelever inte vill vara med på idrottslektionerna. Och de som inspirerar på Växa och må bra:s utbildningsdagar är de andra verksamheterna som ingår i projektet. LÄS MER »