Halloj, det här är vi!

Redaktionsgruppen jobbar på uppdrag av Växa och må bra. Vi är 15-19 år och träffas ett par gånger i månaden och bollar idéer, diskuterar och planerar, skriver och fotograferar….hm och fikar en hel del. Du kan också träffa på oss i Växa och må bra:s monter på olika konferenser och events.

Hej, jag heter Oliver, jag är 16 år gammal och går i tvåan på gymnasiet i linjen Estetik och Media. Min passion är att skapa filmer för att påverka folk och skapa förändring. På fritiden gillar jag att vara med kompisar, spela spel och att kolla på film. Jag är väldigt ofta positiv och försöker sprida den positiviteten till andra. Jag hoppas på att göra förändring!

Jag heter Malin, är 19 år och läser koreanska på universitet. Min passion är att skriva. Jag ska bli författare. Varför jag valde att vara med i redaktionsgruppen? Jag vill lyfta fram ungdomars psykiska ohälsa och upplysa föräldrar och andra vuxna om problemen som alla ungdomar, medvetet eller omedvetet kämpar med hela tiden, hemma eller på skolan och universitetet.

Jag heter Freja och går i tvåan på gymnasiet. Jag älskar att läsa och skriva, och tycker väldigt mycket om att vara med andra människor. Jag tycker om att baka och lyssnar gärna på musik när jag gör det. Jag blir ofta beskriven som positiv och glädjespridande, vilket sprider mycket glädje i mig. Haha!

 

Hej! Jag är Junior, 18 år gammal. Jag vill sprida mer information om psykisk hälsa och jag är intresserad av journalistik och redaktionellt arbete.

 

 

För projektet arbetar också:

  • Karin Engberg, projektledare
  • Åsa Nylander, journalist
  • Bonnie Friedh Möller, gästskribent
  • Rebecca Anserud, gästskribent

 

Växa och må bra:s redaktion deltog den 10 oktober

Växa:s ungdomar ledde konferens om vägar till psykisk hälsa

Den 10 oktober, World Mental Health Day, var Växa och må bra med och arrangerade konferensen “Visst går det!”. Allt för att visa vägar till förbättrad psykisk hälsa för barn och unga. Emma, Filippa och Junior var moderatorer och Elin, Freja och Oliver från redaktionen höll ett seminarium. De dokumenterade också dagen med foto, film och intervjuer. LÄS MER »

Lyssna på podd av och med unga redaktionen!

Ett poddavsnitt med Mårten Jansson på NSPH och ungdomar från reaktionen våren 2018. Samtalet handlar om svårigheten att på det stöd man behöver vid psykisk ohälsa. LÄS MER »

Pappa lärde mig älska det liv jag har

Hej mitt namn är Junior. Jag ska berätta om en man som har gjort mitt liv enklare, smartare och att jag har blivit bättre på allt. Pappa kommer från Thailand och har bott i Sverige snart 18 år. Han visar kärlek med ord och varenda ord han säger menar han. LÄS MER »

Olika tekniker hjälper mig

Emma, 17 år: - Ibland får jag ångestattacker. Då pratar jag med mina föräldrar, mamma håller om mig och hjälper mig att andas. Jag har olika tekniker som hjälper mig. LÄS MER »

Mitt namn är Emma. Jag är 18 år och går sista året på gymnasiet. På fritiden hänger jag mest med kompisar och fikar. När det kommer till psykisk ohälsa har jag märkt att vuxna ibland har svårt för att förstå och lyssna, och gärna vill prata om något annat så fort ämnet kommer upp. Så ska det inte vara. Därför valde jag att gå med i redaktionen, för få vara med och upplysa om psykisk ohälsa.

.

Hej, jag heter Elin,  är 16 vintrar och går tvåan på gymnasiet. Jag tycker om att fotografera, skriva och läsa, dessa tre är liksom mina “passioner” i livet, och därför är jag här! Men även för att jag tycker psykisk ohälsa är ett tabubelagt ämne och det är för få som pratar om det.  Jag vill vara med och göra skillnad och få folk att öppna upp sig.

.

Hej jag heter Filippa, är 16 år gammal går första året på gymnasiet. Spelar innebandy och fotboll på fritiden. Får jag extra tid över tycker jag om att fota och skriva. Jag såg det här jobbet genom en organisation som heter Mentor och jag tyckte det verkade vara en möjlighet och väldigt roligt.