UMO i Borås lyssnar på ungdomarna

Ungdomsmottagningen i Borås är en av verksamheterna som deltar i Växa och må bra:s utbildningsprogram 2018/2019. De har bildat ett tvärprofessionellt team och bjudit in ungdomar med erfarenhet från verksamheten. De arbetar tillsammans med ett förbättringsområde.

”Ungdomarna ser oss med andra ögon”

– Vårt mål är jätteambitiöst, men vi tror att små saker kan påverka ganska mycket, säger Cecilia Murray. Att förkorta väntetiderna vid ungdomsmottagningen i Borås och minska antalet uteblivna besök med femton procent blev ett tydligt förbättringsmål för teamet. LÄS MER »

Johanna, Lianna och Ilham till Barnrättsdagarna 2019

Den 9 april deltog de här tre ungdomarna på Barnrättsdagarna i Örebro. Inför en fullsatt salong med 200 deltagare, berättade tjejerna om hur de är aktivt involverade i mottagningens utvecklingsarbete för att minska köer genom att undvika uteblivna besök till mottagningen. LÄS MER »

Tillfälle att förbättra från ungas perspektiv

Mia Andersson är barnmorska på ungdomsmottagningen i Borås och en av deltagarna i utvecklingsteamet. Hon har lärt sig en ny arbetsmetod för kvalitet. – Det är det som vi går igenom nu med fiskben och att analysera och bena i ett problem. LÄS MER »

“Inte så vanligt att unga är med och påverkar”

Lianna 18 år deltar i utvecklingsteamet från ungdomsmottagningen i Borås: – Det som är mest intressant med det här projektet är att ungdomarna får vara med och påverka det som vi faktiskt är en del av, det är inte så jättevanligt. Det kan göra stor skillnad. LÄS MER »

Roligt att få utgå från ungdomarna

Cecilia Murray Persson är barnmorska på ungdomsmottagningen och coach för utvecklingsteamet. LÄS MER »

Cecilia om att delta i utbildningsprogrammet

Cecilia Murray Persson är barnmorska på ungdomsmottagningen och coach för utvecklingsteamet