Föreläsare våren 2018

När vi föreläser om projektet Växa och må bra på skolor och organisationer har vi med oss en ung föreläsare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.

Emil Häggbom

I Emils familj fanns missbruk och medberoende som under hans uppväxt aldrig uppmärksammades. I tonåren upptäckte han alkoholen och gled tillslut över i narkotikamissbruk och kriminalitet. Som 19-åring fick han diagnosen ADHD men det skulle gå några år till innan han sökte och fick hjälp. Idag jobbar han som ungdomscoach, föreläsare och konsult bredvid studierna för att bli socialpedagog. LÄS MER »

Johanna Hennberg

Johanna var en högpresterande elev och gick igenom hela skoltiden utan att få hjälp med sin psykiska ohälsa. Det var först efter fem år på universitet som hon 24 år gammal kraschade och sedan fick hjälp. Nu brinner hon för att bli den föreläsare ”som hon själv hade behövt lyssna på när hon var yngre.” LÄS MER »

Rebecca Anserud

Rebecca hade en strulig uppväxt och blev först som vuxen diagnosticerad med bipolär sjukdom och ADHD. Idag har hon lärt sig att förstå sina diagnoser och lyckats använda sig av fördelarna med dem. Hon har skrivit boken Ett bipolärt hjärta, producerat poddcasten Psykpodden och startat flera företag. LÄS MER »